5 tips för taket trädgårds

1. Välj växter som kan växa på ett hustak trädgård.

2. Välj den perfekta platsen.

3. Tänk på ljus och säker.

4. Installera vindskydd.

5. Tänk på hur du kommer att vattna din takträdgård.

Rooftop trädgårdsarbete har vunnit popularitet i landet, särskilt i storstadsområden där människor har begränsat utrymme för plantering blommor och grödor. Trädgårdsarbete är inte bara en givande tidsfördriv, det är också bra för miljön. Om du vill delta i taket trädgårdsarbete, skulle du gå bättre om du tar på dessa praktiska tips om hur man odlar växter på toppen av ett tak.

Först plocka växter som kan växa väl på en takträdgård. Tänk på vädret också, eftersom vissa växter göra bättre i kalla klimat, medan andra behöver varm temperatur att frodas. Om du planerar att odla grönsaker ovanpå ditt tak under den kalla årstiden, skulle bra alternativ inkluderar greener, ärtor, rädisor och broccoli. Hardy sommarlivsmedelsgrödor å andra sidan är perfekt under de varmare årstiderna. Dessa inkluderar jordgubbar, tomater, gurka och squash.

Välj en plats i taket som har ungefär sex till åtta timmars solljus per dag. Det är bäst att det finns en nyans för att skydda växterna under de varmaste delarna av dagen, som är från 10:00 till 02:00.

Det är också viktigt att du anser den extra belastningen att trädgården kommer att ha på din taket. Även om strukturen kan ta på extra vikt, mark och vatten kan bli ganska tung. Det skulle vara ett smart drag att konsultera en entreprenör eller arkitekt för denna fråga. Du skulle vilja ta reda på om byggnaden kan ta på sig extra vikt från din takträdgård eller inte. Detta är att se till att du hålla sig inom säkerhets omkrets medan du deltar i aktiviteten hos växande plantor. Dessutom, för att hålla saker ljus, gå för plast- och glasfiber behållare. Håll dig borta från att använda gatstenar. Satsa på lätta planteringsjord i stället för trädgård smuts. För dränering, skulle det vara bättre att använda jordnötter frigolit i stället för keramik skärvor eller stenar.

Eftersom taket trädgården är blåsigare än en vanlig trädgård, skulle du behöva installera vindskydd. Du kan prova att använda spaljéer eller någon annan genombruten vindskydd för trädgården. Dessa är viktiga för att sakta ner det starka flödet av vindar som kan skada plantorna. Det är alltid bättre att använda latticed vindskydd som stör flödet av vinden snarare än helt stoppa den. Detta beror på att fasta vindskydd kan lätt skadas än brutna sådana.

Det kan vara oklokt att föra tunga hinkar med vatten på taket varje gång du behöver för att vattna växterna. Detta är inte bara tröttsamt och tråkiga, det är också tidskrävande. Den smartare alternativ skulle vara att installera ett vattenlagringssystemet eller ett automatiskt bevattningssystem för takterrassen. Även om detta skulle innebära en extra kostnad på din sida, skulle investeringen vara väl värt det, eftersom du inte längre behöver ta tunga laster av vatten till toppen av byggnaden.