lägga till en pool tillför värde till ditt hem

Valet kom ner till två hus för Jack och Carrie Evans. Båda var i samma vackra förorts Atlanta stadsdel där deras barn faktiskt kunde gå till en utmärkt grundskola. Husen var liknande i storlek och bekvämligheter. “One” Jack sa, “hade en större sovrum och en något större kök.” “Och en sexigare badrum” Carol tillägger.

Men den andra hade en pool “, säger Jack.” Vi åkte med poolen.

Vi har alla sett annonserna i den lokala tidningen fastighetssektion: 4BR, 3BA, gå till skolor, stora MBR w / öppen spis, fantastisk anlagd trädgård, pool! Måste se!

Som med Evans familjen, är poolen vad står ut. En pool gör en hus ser mer attraktiv för köpare. En ny studie som publiceras av National Association of Realtors backar upp det.

G. Stacy Sirmans, Ph.D, en fastighet professor vid Florida State University i Tallahassee, genomfört studien tillsammans med kollegan David A. Macpherson, Ph.D. De tog en nära och närmare titt – baserat på försäljningsuppgifter från mer än 28.000 bostäder – för att se exakt vilka attribut bidra till det totala värdet av ett hem.

Ett hus, naturligtvis, har många olika egenskaper, som alla påverkar dess värde. En pool, studien hölls, är en ofta ingår kännetecken för att bedöma ett hem värde. Dessutom, skriver författarna, “det är i allmänhet positiva och betydande.”

Konsekvent, över hela landet, pooler visade sig vara positiva. I själva verket, fann studien, i mark pooler kan öka värdet av en bostadsfastighet från 8 procent till så mycket som 15 procent.

Här är hur studien bryter ner över hela USA

* I nordöstra, en pool tillför 4 procent till 6 procent till ett hem värde.

* I sydöstra varierar effekten från 5 procent till 10 procent.

* Mellanvästern liknar nordöst, med den genomsnittliga effekten på värdet är cirka 6 procent.

* En pool verkar väga på det mest i sydväst, där studier visar effekten på ett hem värde att vara mellan 8 procent och 13 procent.

* En pool är också viktigt i västvärlden, men effekten på värdet – samtidigt positivt – är mindre konsekvent än i andra områden. I väst, varierar den genomsnittliga effekten på värdet från 5 procent till 13 procent.

Gå ut och pooler rankas höger uppe med garage, däck och verandor bland externa funktioner som oftast används för att förklara försäljningspriser. “En pool,” författarna av studien slutsatsen, “har aldrig en negativ inverkan på försäljningspriset, även om det har inte varit betydande i vissa studier.

Vad är viktigt är hur husköpare reagerar faktiskt pooler.

Verkligen, jag har inte stött på några hinder “, säger Babs Simpson, en fastighetsmäklare med Boothby Realty Inc., i Birmingham, Ala. I själva verket älskar hon visar hem med pooler.” Det är roligt att överraska (köparna). Du kommer att gå igenom huset och plötsligt de ser ut och säga, “OOOHHHH.

En vacker pool inbjuder bara husköpare att föreställa sig att ha roligt. En pool är definitivt en tillgång, säger Michelle Rogers, som i åratal sålt fastigheter i Florida. “Folk kan se sig där. De före sig njuta av poolen. De kanske inte ser sig själva direkt i säljarens rosa sovrummet, men de kan föreställa sig i säljarens poolen.”