7 misstag att undvika när patchning en gips tak

Äldre byggnader byggdes med gips tak. Det kan finnas tillfällen när du behöver för att lappa gips tak, och som med allt, det finns rätt sätt och fel sätt att göra det. Ju mer du vet innan du börjar, desto färre misstag du gör.

Om du har en liten spricka i gips på taket, kan du komma undan med att fylla det snarare än lapp det. Dock bör sprickan vara högst ¼-tum bred och det bör inte finnas någon missfärgning på gips. Om plåstret är missfärgad, måste du ta bort ett område och patch det ordentligt.

Misstag # 1 – inte Patchning

Det är möjligt att din gips tak är helt enkelt gamla och behöver några lapp. Det är mer troligt att det finns en anledning bakom det hela. Det kan bero på fukt eller någon form av strukturella problem. Du måste hitta och åtgärda grundorsaken innan du patch gips taket, annars måste du göra det igen i ett par månader.

Misstag # 2 – inte finna orsaken

Inte bara slå ut den gamla gips slumpmässigt. Använd en mejsel och hammare och skära ut ett område som är kvadratiska eller rektangulära i stället. På så sätt kommer det att bli mycket lättare att skära och montera plåstret på gips tak.

Misstag # 3 – Gamla Gips

När du tar bort en del av taket för att förbereda det, måste du vara säker på att det är något som du kan fästa plåstret. Om gips tak stöds av ribba, har du inga problem. Men om det backas upp med trådnätet som ofta används på väggar, måste du exponera en regel för att fästa plåstret framgångsrikt. Drywall patch måste vara något mindre än hålet för att det för att passa. En exakt matchning är onödig.

Misstag # 4 – Patch Storlek

Inte bara skruva gips in på varje hörn när du sätter en lapp i en gips tak. Skruvarna bör vara ca 5-inches isär för att skapa den bästa, mest säker passform. Kom ihåg att det måste vara strukturellt säker att vara på det som är bäst.

Misstag # 5 – Säkra Patch

Tro inte att du kan enkelt sätta plåstret på och sedan måla den. Du måste använda gips tejp för att täcka gapet runt plåstret. Täck bandet med gips förening.

Misstag # 6 – Blandning

Misstag # 7 – Strukturerad Tak

Redan nu kan du inte gå direkt till målning. Du måste se till att plåstret är samma höjd som gips tak. Du kan göra detta med gips förening genom att tillämpa den långsamt och kväll ut med en kniv.

Om gips taket Strukturerad, du kommer att behöva replikera det slut. Inte bara gälla gips förening. I stället måste du använda ett torrt pulver textur färg (beroende på ditt tak finish, kan du även använda en förblandad latex konsistens färg med en lämplig applikator). Även då inte bara tillämpa den på taket och hoppas på det bästa. Öva på några gamla gips eller plywood tills du har bemästrat tekniken. På så sätt kommer du att sluta med en sömlös lapp på gips tak.