tillbehör för handikapp dusch badkar heter

Dusch badkar Handräcke

Dusch badkar Säten eller bänkar

Handikapp dusch badkar Ramper

Specialiserad Shower Head

Heavy Duty dusch badkar Curtain

Att ha ett handikapp dusch badkar hemma kan göra det lättare för äldre eller funktionshindrade familjemedlemmar. Med denna typ av dusch badkar, kan personer som har begränsad rörlighet säkert bada på egen hand. Om du hjälpa en handikappad person kan dusch badkar tillbehör för handikappade göra ditt arbete mer praktiskt. Här är några av de viktiga tillbehör som du bör installera i ett handikapp dusch område.

Den mest grundläggande tillbehör som du behöver för att installera i ett handikapp dusch badkar är säkerhet grab barer. Denna typ av styret ger stöd till handikappade personer så att de kan behålla sin balans medan de tar ett bad. Personer med fysiska funktionshinder kan ha svårt att stå eller byta plats medan de tar en dusch. Men med säkerhet stödhandtag, kan en person med funktionshinder har bättre stabilitet i badkaret.

Detta tillbehör möjliggör en handikappad person att sitta bekvämt när du tar en dusch. Duschsitsar finns i en mängd olika utföranden och storlekar. Du kan även välja dusch bänkar att ge funktionshindrade familjemedlemmar en kraftigare plats att sitta i dusch badkar. När du väljer en duschstol, se till att välja en som är gjord av högkvalitativt rostfritt stål. Bortsett från hållbarhet, rostfritt duschstolar är också resistenta mot rost. Det är också viktigt att de platser du köper har släta runda kanter så skador kan vara minimal om någonsin olyckor inträffar. För att spara utrymme, kan du gå för duschstolar som enkelt kan vikas när den inte används.

Vissa personer med funktionshinder kräver användning av rullstolen även när du tar ett bad. För att göra detta möjligt krävs en dusch badkar ramp tillgång till lätt lyfta person på en rullstol i och ut ur dusch badkar. För att spara på kostnaderna genom att välja en ramp modul som kan monteras på andra ställen som har hinder såsom ditt garage eller veranda. På så sätt behöver du inte investera i mer än en ramp för handikappade.

Om du vill tillåta en handikappad person att använda dusch utan någon hjälp, måste du installera en specialiserad duschmunstycke som kan hållas av användaren. En handhållen duschmunstycke är lättare att använda och kontroll jämfört med ett munstycke som är fäst overhead. Denna typ av duschmunstycke kan användas med en glidfältet för att hjälpa till i att justera positioner munstycket. Du kanske också vill ansluta denna duschmunstycke till en lång slang för att ge användaren mer kontroll och manövrerbarhet i dusch badkar.

En kraftig dusch badkar gardin kan ge bättre skydd för personer med funktionsnedsättning när du använder dusch. Förutom att vara mycket slitstarkt, är denna typ av duschdraperi brandsäkra och har anti-elektrostatiska egenskaper för att förhindra elektriska stötar om och när elektriska apparater används i duschen. Ännu viktigare, några tunga gardiner är också resistenta mot bakterier och bakterier, vilket gör handikapp dusch badkar mer sanitära.