lägga till en ny tabell såg staket till en gammal bord såg

En tabell såg staket är en viktig del av varje bord såg konfiguration. Det bidrar till att säkerställa att din nedskärningar hamna perfekt kvadrat, ren och fri från skarpa kanter eller andra skador. Om du har en gammal eller inaktuell bord såg, att köpa en ny staket är ett bra sätt att förbättra kvaliteten på skärkapacitet utan att spendera pengar för att köpa en helt ny såg själv. Naturligtvis kommer de bästa resultaten kommer från en hög kvalitet såg kombinerat med en hög kvalitet staket, men en viss grad av flexibilitet är möjlig.

Samla dina Material

Innan installationen, samla in följande verktyg och annat material

Installera en Bordssåg Fence

Även om den exakta installationen varierar beroende på vilken typ av sågen och modellen av staket som du har, såg de flesta bord staket är lätt att installera på bara några minuter. De som har ett bredare utbud av flexibilitet och ytterligare inställningar kan kräva några ytterligare steg. I samtliga fall är det bäst att följa tillverkarens installationsanvisningar exakt när den inrättar en ny tabell såg staket. Allmänhet innefattar emellertid installationsprocessen följande steg.

Steg 1: Säkra Blade

Först ställer sågbladet på plats genom att klämma sågen till styr pol på bordet. Detta kommer att ge en stadig och stabil riktlinje för ditt staket installation.

Steg 2: Placera Fence

Därefter placera staketet enligt instruktionerna eller dina önskemål, om det finns en rad möjliga inställningar för stängslet. De flesta staket kommer att ha uppsättningar av vingmuttrar som skruvas in i kanterna av bordet. Säkra staket på plats för hand och sedan skruva i vingmuttrarna ordentligt låsa staketet på plats. Staketet kommer att ge en gräns eller hinder för dig att använda vid positionering träbitar eller skivor för kapning.

Välja en Bordssåg Fence

Det finns flera viktiga faktorer att tänka på när man väljer ett nytt staket för tabellen såg. Av primär betydelse är kvaliteten på material och konstruktion. Fasta, tunga staket kommer att stanna på plats och inte flytta, vilket möjliggör en rakare, renare snitt. Leta efter stängsel med säkra slut fästen som förhindrar dem från att flytta under arbetet.

Tänk på projekt som du kommer att använda ditt bord såg. Olika staket passa olika typer av arbete, och ett staket kan vara för liten eller för stor för dig, beroende på hur du planerar att använda den. En hårdvaru professionell eller snickare kan hjälpa dig att identifiera en lämplig storlek staket.

Enkel installation är en annan viktig faktor att tänka på när du gör ditt val. Om du inte är bekant med bord såg installationsprojekt, överväga att köpa ett staket som är lätt att byta.

En bra bord såg ger enkel att läsa och noggranna mätningar. Vissa märken och fabrikat har bättre rykte än andra när det gäller noggrannhet. Detta är viktigt att tänka på att det kommer att påverka den slutliga utseendet på ditt arbete.

Tabell såg staket finns på de flesta järnaffärer och genom olika återförsäljare på nätet. Rådgör med en hårdvaruspecialist för ytterligare råd.