lägga mörkläggningsgardiner i 5 steg

Steg # 1 – Mät Space

Steg 2 – Välj din Mörkläggningsgardin

Steg # 3 – Köp Din hängande Hårdvara

Steg 4 – Installera gardinstång

Steg # 5 – Installera din mörkläggningsgardiner

Mörkläggningsgardiner kan vara ett bra komplement till flera olika rum i huset. De är mest användbara i media rum, vardagsrum och sovrum. Medan mörkläggningsgardiner tillverkas skiljer sig något från andra tyg draperier, är deras installation fortfarande i stort sett samma.

Det första steget är att mäta det område som du vill täcka med dina mörkläggningsgardiner. Detta utrymme kommer att ha en vertikal dimension och en horisontell dimension. Du kommer att vilja mäta från fyra inches ovanför ditt fönster hela vägen till golvet för den vertikala dimensionen i ett mediarum eller ett vardagsrum, och du kommer att vilja mäta från fyra inches ovanför fönstret till strax under fönsterbrädan för vertikala dimensionen av ett sovrum. Mätningen bredden kommer att vara avståndet från kanten av fönstret till den andra plus fyra inches. Detta kommer att ge dig en två tum marginal på båda sidor av fönstret för att säkerställa att allt ljus från fönstret mörklagt.

Nästa steg är att välja mörkläggningsgardiner för ditt rum. Du måste välja gardiner och draperier som har de dimensioner som du är intresserad av, samt färg och tyg alternativ som kommer att komplettera ditt rum inredning.

För att installera dina mörkläggningsgardiner behöver du rätt hängande hårdvara. Detta omfattar vanligtvis en gardinstång, skruvar och fästen. Vanligtvis alla dessa bitar samlas i ett enda paket, men detta är inte alltid fallet. Du måste läsa på förpackningen från gardinstången som du köper för att se till att det är rätt längd för dina mörkläggningsgardiner och att lära sig vad hängande hårdvara måste du köpa separat.

För att installera gardinstång måste du först märke där hårdvaran måste skruvas på plats. Detta kan göras genom användning av ett måttband för att hitta mittpunkten på den övre fönsterbrädan. Markera denna punkt med en blyertspenna. Sedan mäta upp fyra inches och göra ett annat varumärke. Flytta måttband över till kanten av fönsterbrädan och mäta upp fyra inches och göra ett annat varumärke. Dividera längden på gardinstång med två. Använd en måttstock och de båda varumärkena att skapa en rak linje från mittpunkten av ditt fönster. Det är där i slutet av gardinstång måste placeras och där du kommer att installera gardinstång hängare. Upprepa processen för den andra sidan av fönstret.

Att hänga mörkläggningsgardiner måste du bifoga dem till din gardinstång. Detta kommer att ske genom att skjuta mörkläggningsgardin ficka över gardinstång eller genom att fästa gardinen krokar på stången. Du kan sedan installera gardinstång genom att sätta den på toppen av gardinstång krokar eller glider i spåren i den hängande hårdvara beroende på vilken typ av hängande hårdvara du köpt.