ett vin kyl guide

oöppnad vin

öppnade vin

När folk tänker på vin kyl, de ibland blir förvirrade när och hur de ska gå till väga denna teknik. Många av oss tror att vi ska placera en oöppnad flaska vin i kylskåp, medan andra tror att vinet bör stanna på disken om det är oöppnad. Det finns många olika spekulationer om detta, så här är en vin kyl riktlinje för att hjälpa dig att bättre förstå hur och när vinet bör lämnas i kylskåpet.

När du köper en flaska vin, är det bästa för dig att göra för att hålla det på en sval plats och hålla den i ett läge i stället för att ha den att flytta runt en hel del. Nu, bara för att vinet måste vara svalt, det betyder inte nödvändigtvis att det måste vara kvar i kylskåpet. Så länge det är kvar av solljuset och ut ur ett hett område, bör det vara bra. Men om du gillar din vitt vin kylda innan du dricker det, kan du hålla den i kylskåp för en liten stund innan konsumtion. Rött vin bör normalt lämnas ur kylskåpet eftersom det är oftast bäst när den konsumeras vid rumstemperatur.

När du öppnar en flaska vin och du har lite vin kvar i flaskan, är ett bra sätt att bevara vinet för att uttrycka det i kylskåpet. Genom att placera öppnad flaska vin i kylskåpet, kommer det att bidra till att minska processen för oxidation, vilket kan leda till att vinet att gå dåligt. Genom att fördröja processen det gör att du ska kunna hålla vinet under en längre tid, men bör normalt konsumeras inom några dagar efter att du har lagt det i kylskåpet.

Rödvin kan också kylas efter att öppnas men behöver inte alltid vara. De flesta röda viner smakar bättre efter att de oxiderar, vilket innebär att lämna ut dem med en tät kork i dem vanligtvis gör tricket. Det beror egentligen normalt på vilken typ av rött och vilken typ av druvor som används för att göra det. En Merlot oxiderar snabbt men en Chianti tar lite längre tid att oxidera. Ett billigare rödvin normalt åldras mycket snabbare än en dyrare rött, och därför kan eller får inte pågå längre i kylskåpet. Det är svårt att riktigt bestämma hur att njuta ett rött vin, så det bästa kan ibland visas genom försök och misstag.