en primer på skruvar och skruvdragning

Skruvhuvudena är oftast platta, ovala eller runda, och varje typ har ett specifikt syfte för slutlig sittplatser och utseende.

Platta huvuden är alltid försänkt eller vila i jämnhöjd med ytan.

Tips om skruvdragning

Ovala huvuden medger försänkning, men huvudet sticker något.

Runda-headed skruvar vila på toppen av materialet och är lättast att avlägsna.

Skruvtyper inkluderar träskruven när starkare sammanfogning än en spik behövs eller när andra material måste fästas på trä. Denna skruv är avsmalnande för att hjälpa till att dra träet tillsammans som skruven är införd.

En plåtskruv kan också användas för att fästa metall till trä, såväl som metall till metall, plast eller andra material. Plåtskruvar är gängade helt från den punkt till huvudet, och trådarna är skarpare än dem i träskruvar. Maskin skruvar är för att förena metalldelar, såsom gångjärn till metalldörrposter.

Maskin skruvar in i gängade (pre-gängade) hål och används ibland med brickor och muttrar.

Träskruvar, eller kvadrat headed bultar med skruvhuvuden, är för tung anläggning och drivs in med en skiftnyckel i stället för en skruvmejsel.

Kom ihåg, när man väljer skruvlängd, att skruven skulle tränga 2/3 av den kombinerade tjockleken av de material som skall sammanfogas. Betrakta samt fuktförhållanden och makeup av det material som fästs, för att undvika korrosion. Använd galvaniserad eller andra rostbeständiga skruvar där rost kan vara ett problem.