en allmän vägledning till hälla en självnivellerande betonggolv

betong Basics

Själv Utjämning Betong

Polymerisation

fördelar

Konsistens

olika stilar

Behovet av utjämning ett betonggolv förekommer oftare än man kan föreställa sig. Detta är helt enkelt eftersom det ett antal faktorer som bidrar till ojämn förslitning, t.ex. tung trafik i ett område. Vädret spelar också sin del i utvecklingen av sprickor i ytan på golvet, vilket gör processen för utjämning betonggolv en nödvändig övning.

I grund och botten är betong ett byggmaterial som består av Portlandcement, vatten och grus, och används främst på strukturella komponenter, golv och väggar. Trots det faktum att sammansättningen av betong är ett elastiskt och hållbart ett, har den sina begränsningar, och därför behovet av att utjämna betonggolv uppstår. En annan viktig orsak är att någon inte har ordentlig kunskap om vid läggning betongen, vilket resulterar i en ojämn yta.

Tack vare betong som är självutjämnande, kan problemet med felaktig betong spridning behandlas ganska effektivt. Detta beror självutjämnande betong (alias självnivellerande overlay) kan helt enkelt hällas över en yta som är ojämn, vilket gör golvet blir helt slät och ser ut som ny. Det gör detta med ett konkret och polymerblandning som resulterar i en hällbar blandning som sprider.

Fördelarna med att kombinera en polymer med betongen kan tyckas vara en ny idé, men samma har varit i bruk sedan 1940-talet, när det har utvecklats som ett skyddande skikt på fartyg mot extrema väderförhållanden. Vetenskapligt sett polymerer är enkla organiska molekyler (även känd som monomerer) som har en mer komplex struktur vid tillsats till vatten. Denna process av monomerer konvertera till polymerer kallas polymerisation, det är ett stort plus för utjämning betonggolv.

Lägga polymerer till betongblandningen gör en hel del bra för golv. Den första fördelen är att det ger en ökad bindningsstyrka när hälls över ett betonggolv, vilket resulterar i bättre motståndskraft mot trafik- och väderförhållanden och färre krav för upprepad utjämning. Det finns också en upptining motstånd i denna blandning, som hjälper i kallare områden, där väderförhållandena är majorly ansvarar för skada golven. Mixen har också lägre permeabilitet, högre nötningsbeständighet och bättre böjhållfasthet för att få en mycket högre nivå av hållbarhet till golvet.

Konsistensen på denna polymer mix är tunnare och smidigare än en vanlig betongblandning. Standarden mått på båda komponenterna är en mycket enkel och kräver bara en turbin blandnings bit för att göra jobbet. Denna bit är en borrmaskin tillbehör. Detta tunnare konsistens gör det möjligt att sprida sig över hela golvet automatiskt utan större ansträngning.

På grund av jämnhet denna polymeriserad blandning, det finns en hel del snygga modifieringar du kan göra för ditt golv för att få fantastiska visuella utseenden. Till exempel kan remsor av stål och trä läggas på ojämna golv, följt av blandning för att skapa mönster i golvet.