9 energibesparande tips för köksmaskiner

Energibesparande tips kan hjälpa oss att minska vår energiförbrukning. Detta är särskilt sant när det gäller köksmaskiner eftersom köket är ett rum som förbrukar mest mängd energi. Genom att hålla några saker i åtanke, är det möjligt för alla att spara mer energi och även spara en hel del pengar.

Fix luftläckage

Air tenderar att läcka ut från frånluftsfläktar, även när de inte används. För att förhindra detta, se till att installera frånluftsfläktar med lock. Dessa täcker fäster fläktarna med magneter och kan enkelt bytas ut.

Hålla Apparater Rengör

Håll alla köksmaskiner i gott skick och rengör dem regelbundet. Rök ofta uppstår när apparater är inte ren. Värma upp en apparat, såsom en ugn, förbrukar mer energi när den har en hel del oreda hållit sig till den.

Köksmaskiner som är mer än 18 år gammal förbrukar mer energi än nyare. De bör bytas ut för att minska elräkningen.

Köp energisparande köksmaskiner

Köp energibesparande alternativ om de är tillgängliga. Till exempel, elektroniska tändsystem är ansluten till ugnar dessa dagar, vilket hjälper ugnarna förbrukar 30% mindre energi jämfört med de äldre modellerna. Apparaten kan kosta mer förskott, men energibesparingar kan lägga upp över tid.

Stäng av apparater

Stäng av frånluftsfläktarna åtminstone inom 20 minuter efter att du har arbetat klart i köket. Om du behöver byta ut frånluftsfläktar, köpa de mest energieffektiva modellen. En bra tumregel är: innan du går till sängs varje kväll, gå runt och kontrollera om kontakterna alla apparater har dragits ut ur uttagen.

Stoppa Diskmaskin Tork Cycles

Diskmaskiner förbrukar stora mängder energi. Om du inte behöver omedelbart använda disken, kan du minska energikostnaderna genom att inte använda torkcykeln. Du kan ta disken ur diskmaskinen innan torkcykler och låta dem lufttorka i stället.

Använda mindre apparater

Mindre apparater förbrukar mindre mängd energi som det av de större. Till exempel, om du kan använda en brödrost, elektrisk pan, eller långsam spis för att värma maten, sedan använda den i stället för en ugn.

“Lagrad” Heat

Värme och matlagning behålla värmen under en längre tid efter att de är avstängda. När du är nästan klar laga din mat, stänga av el så att apparaten använder den energi som redan har lagrats i det.

Återvinna Electrical Appliances

Numera finns det tjänster tillgängliga för återanvändning av gamla elektriska apparater. Om du tror att din gamla elektriska hushållsapparater kan återupplivas och återanvändas, leta upp numret på den närmaste återvinningscentral och fråga om de återvinner också elektriska apparater. Du kan också donera dina gamla apparater till välgörenhet hem så att de hittar en annan bra hem att tjäna.