8 tips för rengöring av aluminium sidospår

1. Rengör regelbundet

2. Var förberedd med Required Cleaning Gear

3. Förbered rengörings Area

4. Använd lämpligt material för att rengöra mögel och Märken

5. Skölj sidospår Före och efter applicering rengöringslösning

6. Arbeta uppifrån och ner

7. Använd hjälp om det behövs

8. Spraya vatten i en vinkel

Med rätt material och tekniker, kan rengöring av aluminium sidospår vara en mycket enkel och lätt uppgift. Aluminium är en attraktiv, flexibel och segt material som ska användas för sidospår i ditt hem som kräver mycket lite underhåll, men det lilla underhåll bör göras för att hålla bästa utseende och längsta livslängd för din sidospår. Följande är några av de tips som kan vara användbara vid rengöring din.

För att förhindra överdriven smuts, damm och mögel ansamlas, är det rekommenderat att upprätthålla en regelbunden rengöring schema. Rengöring av sidospår minst en gång om året kommer att hålla det ser bättre och göra det längre.

Du behöver tvättmedel, blekmedel om det finns mögel på sidospår, vatten från en slang eller högtryckstvätt, en rengöringsborste, handskar, skyddsglasögon, en hatt, och en jacka. Antingen ett långt handtag på din pensel eller en stege som är bäst för svåråtkomliga ställen. Se till att du väljer en trevlig dag att arbeta utomhus, eftersom uppgiften kan ta lite tid. Om du väljer att använda en högtryckstvätt, måste du vara mycket noga med att använda en låg inställning för att undvika skador på sidospår eller orsakar vatten att passera igenom till undersidan.

Innan du rengör aluminium ytterväggar, måste du rensa området av alla objekt som kan skadas av rengöringslösningen. Se till att det inte finns något sätt att vattnet kan ange ditt hem genom öppningar i fönster eller dörrar i närheten. Täck utomhus växter med plast för att undvika exponering för kemikalier. Se till att det inte finns någon risk för elektriska stötar genom att stänga av all elektrisk utrustning i närheten.

För att rengöra envis mögel, behöver du blekmedel. Vinäger och borax är andra bra, miljövänliga alternativ för rengöring och mögel. Du kan också söka efter speciella rengöringslösningar som är avsedda för rengöring av aluminium sidospår på din lokala järnaffär.

För att skilja mellan mögel och smuts, applicera en liten mängd blekmedel på det aktuella området. Om det fortfarande mörkt i färgen, är det smuts, men om det ändrar färg och ljusare, är det mögel.

Genom att skölja sidospår i förväg, kan du få ett bättre resultat med skur och rengöring. Du måste också snabbt skölja sidospår efter rengöring, innan lösningen torkar ut och lämnar märken.

Börja skura uppifrån, med en mjuk borste som inte kommer att lämna märken eller repor. Omgående skölja de områden som har rengjorts som du skrubba och röra sig nedåt. Detta kommer att undvika bildandet av droppmärken på sidospår.

Du kommer att behöva lite hjälp om du kommer att arbeta på en stege. Har någon hålla stegen när du klättra på den för att skrubba. Faller från en stege kan vara mycket farligt och måste undvikas till varje pris.

Undvik att spruta vatten direkt på fönster och dörrar, eftersom det finns en chans att det kan läcka in genom små luckor.