8 tips för att installera skorsten omger på din skorsten

1. Mät skorstensröret och tak

2. Skaffa nödvändiga verktyg

3. Bend Blinkande

4. Skär Omger till tak och Pipe

5. Skär Cap till Pipe

6. Seal Konsoler och naglar vid installation Blinkande

7. Lägg ut Chimney Surround

8. Installera Round Chimney Cap

Efter dessa 8 tips för att installera skorsten omger på en skorsten kan täcka upp en stark utilitaristisk skorstensröret utan bekostnad av tegel. Installationen kräver viss kunskap om tak och ett stort urval av utrustning. Men omger skorstenen kan anpassas.

För att kunna installera skorstenen surround du behöver veta höjden och bredden på din skorstensröret, liksom planen för ditt tak. Lyckligtvis vissa tillverkare erbjuder tillägg till skorstenen surround för extra hög skorstensrören. Du kommer att behöva passa skorstenen surround genom att skära sina paneler för att passa den specifika installationen.

Tillverkaren kan ge tätningsmedel eller fästen. Men du kan också behöva en borr, såg, skruvmejsel, hammare, tenn snips, borsta, tak tjära, skruvar, och takläggning naglar. Du behöver också ett block av trä och ett skruvstäd för att böja den blinkande. Du kommer också att behöva en linjal, nivå, och gradskiva för mätning. Du kommer att behöva en stege för att nå taket.

Följa tillverkarens specifikationer för att böja den blinkande, mest sannolikt att en tum. En bockningsjigg kan byggas genom att driva skruvar in i en träskiva ett visst avstånd från dess kant. Lås styrelsen i ett skruvstäd på en arbetsbänk och böj den blinkande mot det.

Mest omger görs för ett tak med en 4:12 tonhöjd. Om ditt tak har en annan stigning kan du klippa surround att passa. Mest omger görs med 22 gauge stål så behöver du en tung uppsättning plåtsax. Du kan också behöva skära panelerna vid den andra änden för att passa höjden på skorstensröret.

Innan klättring taket, skär ett hål diameter din skorstensröret genom mitten av locket eller lock försedd med skorstenen surround. Detta kommer att glida över röret när du har fäst sidopanelerna till fästena.

Täta under remsor av blinkande med takläggning tjära innan spikning dem på plats. Också täta någonstans att du penetrera taket för att skruva i de fästen genom att borsta tjära över huvudet på skruvarna.

Följ alla instruktioner som tillhandahålls av tillverkaren. Fäst monteringsfästena på ramen av taket runt skorstensröret med skruvar eller bultar. Skruva den blinkande till ytterkanten av konsolerna. Montera skorstens surround paneler och släppa dem på ytterkanterna på monteringsfästena också.

Om du redan har en gnistfångaren eller utkast modulerande skorsten installeras, skjut den på skorstensröret ovanför locket surround paneler. Se till att lämna utrymme för detta lock under designprocessen.