8 tips för att behålla din ånga mopp

1 – Använd destillerat vatten vid behov

2 – Aldrig Lägg kemikalier eller tvål i Steam Mop

3 – Se till att tanken innehåller vatten när Mop är i bruk

4 – Byt filter vid önskat intervall

5 – Tvätta moppdynan efter varje användning

6 – Koppla Steam Mop före rengöring eller underhåll

7 – Töm tanken och torka enheten efter varje användning

8 – Rengör ångmunstycket Ofta

En ånga mopp är en apparat som använder ånga för att rengöra och desinficera golv. Dessa apparater används vanligtvis på hårda ytor som marmor, betong, klinkergolv och lövträd. Ånga moppar gynnas av många människor eftersom de inte kräver användning av kemikalier. Dessutom är den höga temperatur vid vilken golvet rengörs effektivt för att döda bakterier och andra skadliga mikroorganismer. En ånga mopp är lätt att använda och underhålla. Nedan följer några underhåll tips som kommer väl till pass när du planerar att rengöra din ånga mopp.

När du använder en ånga mopp regelbundet under längre tidsperioder, kommer en gradvis uppbyggnad av kalk och andra mineralfyndigheter inträffa. Dessa partiklar skulle kunna täppa till filtret, munstycket och även värmeelementet i ånga mopp. För att maximera prestanda för din ånga mopp, är det lämpligt att använda destillerat vatten i tanken, särskilt om du har hårt vatten som levereras till ditt område.

En ånga mopp är byggd för att fungera endast på rent vatten. Tillsatsen av vatten de-skalning produkter, luftrenare eller rengöringsmedel i ångan moppen kan skada enheten.

När du använder ånga mopp, se till att tanken innehåller en del vatten. När anläggningen stoppas ångflödet, är det antagligen på grund av att tanken är tom. I ett sådant fall måste du stänga av ånga mopp och fylla tanken innan återanvändning.

Med tiden kommer ånga mopp filtret samlas smuts och kalkavlagringar. De flesta tillverkare ger en indikation om när filterbyte är nödvändigt. Med hjälp av en gammal, igensatta filter kommer att resultera i sämre prestanda och kan också skada enheten.

Använd endast moppdynor gjorda av tillverkarna av ånga mopp. Efter varje användning måste du tvätta ånga mopp mikroplattan. Följ som anvisningarna för rengöring och torkning av moppdynan.

Innan du utför någon rengöring eller underhållsarbeten på ånga mopp, måste du stänga av enheten och koppla ur den. Vänta tills moppdynan och enheten har svalnat innan du hanterar den ena.

När du använder ånga mopp, måste du förvara den i en torr, skyddad plats. Före förvaring, avlägsna moppdynan och töm vattentanken. Med en mjuk trasa, torka kroppen av enheten och ta bort all smuts.

Med tiden kan ångröret blir igensatta med mineralfyndigheter från vattnet. Om du märker att ångan avger mycket långsamt, måste du ta bort mopphuvudet och rengör insidan av munstycket med ett stift eller något liknande. Ta bort allt insättning och sedan använda enheten för att säkerställa att ångan avger fritt.