8 steg för att säkert ta ut en lastbilsmotor

Steg 1 – Drain Vätskor

Steg 2 – Fläkt och Radiator

Steg 3 – Lossa servopumpen

Steg 4 – Lossa Elektriska ledningar

Steg 5 – avgasrör och motorblock

Steg 6 – Starter och avgasrör

Steg 7 – Transmission och motorfästet Anslutningar

Steg 8 – Ta bort Engine

Det finns 8 steg som krävs för att på ett säkert sätt ta ut en lastbilsmotor. Det kan vara en skrämmande uppgift, och för någon som inte har gjort det här förut, kan processen vara tidskrävande. Om inte görs på rätt sätt, kan det bli dyrt och osäkert. Men genom att ha rätt verktyg, och genom att följa det korrekta förfarandet, kan du också ta bort en lastbilsmotor på ett säkert och korrekt sätt. Eftersom det finns många olika typer av lastbilar på vägen, kommer var och en har vissa delar eller sammansättningar som andra inte. Det rekommenderas att ha en handbok för lastbilen som du kommer att arbeta med att hjälpa till att svara.

Eftersom det kommer att finnas många bultar som kommer att tas bort i denna process, är det starkt rekommenderat att märka och organisera bultarna som de tas bort så att de inte går vilse eller missbrukas. Om du inte har en stor erfarenhet av denna typ av arbete, är det rekommenderat att märka alla slangar som de tas bort från motorblocket. Du kanske även vill ta bilder av varje steg i processen i fall det finns några frågor senare när du installerar motorn

Dränera kylarvätska och ta bort alla slangar är anslutna till motorn. Använd en 5 liters hink för att ta bort vätskan. Du kanske vill ha gummihandskar för att skydda dina armar och händer från kylarvätska.

Ta bort fläkten och kylaren. Lastbilen manual kan komma till hands för eventuella tekniska problem som kan komma upp.

Du kommer att behöva en skiftnyckel för att lossa pumpen. Var noga med att bara lossa pumpen till den grad att du kan flytta den ur vägen, men inte helt och hållet koppla bort den.

Du behöver inte ta bort tändstiften.

Med en skiftnyckel, lossa avgasgrenrör och ta bultarna bort där överföringen fäster vid motorblocket.

Vid denna punkt, kommer du behöva höja lastbil med en lastbil jack. Se till att uttaget är certifierad för att hålla vikten av lastbilen. Skjut försiktigt under lastbilen och ta bort start och avgas rörkopplingar. Sänk lastbil och ta bort domkraften.

Med en skiftnyckel, ta bort alla anslutningar överförings och motorfästet anslutningar.

Linda en tung kedja runt motorn från båda sidor. Om du inte har ett motor lyftanordning för att höja motorn har någon hjälpa dig att lyfta motorblocket ur bilen. FÖRSÖK INTE BORT MOTOR på egen hand. Också vara noga med att hålla den främre delen av motorn är högre än den bakre delen.

Kom ihåg att det är mycket viktigt att du har rätt verktyg och stöd när du tar bort en lastbilsmotor. Om det finns några tvivel om processen, konsultera en professionell mekaniker vana vid den här typen av arbete.