8 möbelrengöring tips

1. Rengör på veckobasis

Endast 2. Använd Tillverkare Rekommenderade Cleaners

3. Testa Alla rengöringsmaterial före användning

4. Tenderar att spill omedelbart

5. Vrid Kuddar regelbundet

6. Se till att Klädsel och Padding är torr efter rengöring

7. Rengör avtagbar klädsel regelbundet

8. Använd professionell hjälp när det behövs

Stoppning rengöring tips är viktiga för alla husägare som vill hålla sina möbler ser bra ut hela tiden. Förebyggande åtgärder och regelbunden rengöring och vård gå långt för att bevara skönheten i din klädsel. Värvning nedan är några användbara klädsel rengöring tips.

Gör det till en vana att damm och rengöra din klädsel åtminstone en gång i veckan. Rengör oftare om klädseln används för det mesta. Använd vakuum borste för att ta bort smuts från alla hörn och veck klädseln. Rengör rygg och ben samt att upprätthålla en konsekvent finish.

Alla klädselmaterial har en skötselråden som visar rengöringsmaterial som är säker att använda på den. Se till att du följer dessa instruktioner. Om det rekommenderade renare inte ta hand om en fläck, har det professionellt rengjorda.

Använd aldrig någon rengöringsmedel direkt på ett iögonfallande område på klädseln. Testa alltid en liten mängd rengöringsmedel i ett dolt område som under klädseln eller baksidan av benen. Inkompatibla rengöringsmedel kan missfärga eller permanent skada klädseln.

Det bästa sättet att hålla din klädsel i bra skick är att hindra folk från att konsumera mat och dryck på den. Men vi vet alla att detta är inte alltid möjligt. När besökarna kommer över eller när familjen koppla av på sin favorit soffa, kommer maten in i bilden och oundvikligen leder till spilld drycker och tappade mat. Det är viktigt att ta hand om sådana olyckor omedelbart, innan klädseln och den underliggande stoppning absorbera utspilld ärendet. Blot det drabbade området med en ren pappershandduk. Aldrig gnugga, eftersom detta kommer att sprida fläcken. Om detta inte fungerar, måste du följa upp med en kemtvätt lösningsmedel eller ett milt rengöringsmedel. Om du använder rengöringsmedel, tillämpa lödder och inte vätskan på fläcken.

Att hålla en jämn titta på kuddar, ta bort dem med några veckors mellanrum och rotera dem runt. Detta kommer att förhindra en ojämn, pressad utseende. Om kuddöverdrag avtagbar och vädret är gynnsamt, lämna kudden stoppning i solen ett par timmar också. Detta kommer att ta bort damm och bakterier från kuddarna.

Efter rengöring session med tvättmedel eller rengöringsmedel, måste du ta bort eventuella rester med kallt vatten. Använd aldrig stora mängder vatten. Blotting med en fuktig handduk är tillräcklig. Efter rengöring, lufttorka klädseln ordentligt. Fukt kvarlämnad kan orsaka mögeltillväxt.

Om klädsel har avtagbar klädsel, se skötselråd som innan rengöring. I de flesta fall, tvättning av täcket i kallt vatten och sedan lufttorkning av dem är tillräcklig för att avlägsna smuts.

Då och då, är en djuprengöring av en professionell städfirma bra för din klädsel. Detta kan också krävas om det finns några frågor som du inte kan ta itu med själv.