8 gutter typer att jämföra

1. Stål Ränna

2. koppar rännor

3. aluminium rännor

4. vinyl rännor

5. Trä Ränna

6. Integral Ränna

7. Seamless Gutter

8. Sektions Ränna

Det finns flera gutter typer att välja mellan för att användas på ditt hem. Materialvalen är stål, koppar, aluminium, vinyl, och trä. Det är bygg stil alternativ samt inklusive sömlösa och sektions rännor.

Stål är ett extremt starkt och hållbart material. Emellertid är obehandlat stål känslig för vittring eftersom det kan rosta efter en tidsperiod.

Koppar är en av de mest attraktiva material för en ränna. De håller upp till vädret bra. De gör oxidera med tiden men för många människor grön patina är attraktiv.

Aluminium är låg vikt vilket gör det lättare att installera än vissa andra rännor. Det är också bland de mest prisvärda alternativ. Det har inte styrkan i stål, men weathers ungefär lika bra. De kan kräva mer underhåll än andra material, särskilt om de är målade.

Vinyl rännor är också lätt och de kräver minst underhåll. De finns i olika färger för att samordna med huset. De kan spricka eller delas om de utsätts för extrema temperaturer. Vinyl rännor påverkas också av ultravioletta strålar från solen som kan leda till att vinyl att bryta ner.

Rännor tillverkade av trä är ett minne blott. Om du försöker göra en historiskt korrekta restaurering, du skulle inte de inte används så ofta. Jämfört med andra material är de mycket dyra, kräver skickliga hantverkare att installera, och är känsliga för termiter och röta.

Denna hängrännor systemet är inbyggt i konstruktionen av hemmet. Det finns en kanal sätta mellan fascia och taket som styr vattnet till en downspout. Läckor till en integrerad ränna är mer benägna att skada taket eller struktur i hemmet.

Sömlösa fräsar görs onside med en maskin som tar en remsa av metall och rulla den genom maskinen som bildar profilen av rännan. Denna plats-konstruktion gör det möjligt att ha så få skarvar som möjligt eftersom varje sektion är gjord för att passa. De enda sömmarna är i hörnen eller när en downspout ligger. De flesta nya rännor görs på detta sätt eftersom det är prisvärt och dessa gutter system fungerar bra.

Detta rännor system levereras i längder som är färdigskurna. De är förbundna med varandra vid tidpunkten för installationen. Vissa typer av material såsom stål, koppar eller zink endast komma som förskurna längder. Sektions rännor är lätta att hitta och transport och är ett bra alternativ för en gör-det-självare. Rännorna måste planeras noggrant och skär att ha så lite bortkastad sektioner som möjligt.

När du väljer rännor för ditt hem överväga stilen i ditt hem, priset, underhåll du är villig att göra, om de kommer att vara professionellt installeras och väderförhållandena i ditt område. Rätt rännor kommer att vara en attraktiv och funktionell del av ditt hem.