6 tips för att använda eltejp

1. Använd inte som en ersättning för tråd nötter

2. Använd endast på mindre sladd eller Wire Damage

3. Undvik att täcka med isolering

4. Undvik att köpa eltejp vid överskott butiker

5. Sträck Tape as you Wrap

6. Spray med Dielektrisk Spray

Eltejp är något som varje DIYer bör ha i hans / hennes verktygslåda. Tejpen kan användas för många ändamål, från att reparera mindre elektrisk tråd skada förhindra rör från att frysa på vintern. Det finns dock vissa tillfällen då eltejp inte bör användas alls, och andra gånger när man vet hur man korrekt använder det kommer att göra ditt jobb lättare. Så, här är några tips om hur man bäst använder eltejp.

När ledningar strömbrytare, kopplingsdosor, eller uttag, inte använda eltejp som en permanent anslutning isolator. Den elektriska ström som passerar genom metalltrådarna koppar på dessa typer av anslutningar producerar värme som kan orsaka eltejp att försämras med tiden. De flesta elektriska band är inte konstruerade för denna typ av applikation, och även om det finns ett par typer som kan stå upp till den värme som produceras av nakna ledningar, tråd nötter är mycket billigare.

Även om en bra 33+ rankade eltejp kan användas för att reparera mindre sladd eller tråd skada, bör det aldrig användas på sprickor eller frays som exponerar bara elektrisk tråd. Om sladden har spruckna eller skadade yttermantel, men den inre isoleringen är fortfarande intakt, då eltejp kan användas som en säker reparationsalternativ. Men aldrig täcka en eltejp tråd reparation med en matta, duk eller annat brännbart material.

Om du använder eltejp för att ge värmeisolering för vattenledningar på vintern, aldrig täcka bandet med isolering. Detta är särskilt viktigt när elektrisk värmetejp används för att isolera varmvattenrör. Elektrisk värmetejp blir varm nog att om den täcks med brännbar isolering, kan det lätt bli en brandrisk.

Även de bästa märken av eltejp har endast en hållbarhet av cirka fem år. Om du ser eltejp på försäljning på överskott butiker, bör du tänka två gånger innan de köper den. Du har ingen möjlighet att veta hur gammal bandet är, och hur lång tid det kommer att hålla upp för din användning. Gamla band är inte tillförlitliga och bör alltid övervägas för farligt för användning. Regelbundna hårdvara och byggvaruhus säljer mycket mer eltejp än ett överskott butik och ofta får nya leveranser, så tejp från en av dessa butiker kan betraktas som mycket nyare och säkrare att använda.

Eltejp fungerar bäst när det överensstämmer med föremålet den tillämpas på. Så när du ansöker eltejp till ett rep, ståltråd, eller något annat, sträck bandet som du linda. Bandet fäster bättre och ger mer isolering skydd än när den appliceras löst.

Vid användning av eltejp på känsliga förbindelser, spraya tejpade området med klarlack emalj eller annan dielektrisk spray. Detta kommer att bidra till att bättre skydda bandet och ger mer isolering. Bara vara säker på att ingen ström matas till tråden eller kabeln innan sprayen appliceras. När sprut botemedel eller torkar, kan strömmen till kabeln återställas.