6 steg till att ersätta motorcykel tändstift

Steg ett – Ta Wires

Steg två – Rengör tändstift

Steg tre – Ta bort tändstift

Steg fyra – Cylinder Heads

Steg fem – Installera nya tändstift

Steg sex – Sätt tillbaka Wires

Motorcykel tändstift behöver bytas för att hålla en motorcykel fungera effektivt. Om du glömmer att byta tändstift med jämna mellanrum, kommer du gradvis förlorar prestanda och tillförlitlighet från din cykel. Processen är snabb och enkel att utföra så att du inte behöver offra alltför mycket tid eller pengar.

Tändstift på en motorcykel bör vara lättillgänglig från vardera sidan av cykeln. Det första du behöver göra är att vänta på att motorn svalna. Använd fingrarna för att hålla tråden i bagageutrymmet, som lätt identifieras som en liten mössa på slutet av ett tändstift. Vrid försiktigt bagageutrymmet tills tråden kommer gratis. Inte tvinga trådarna bort eftersom du kommer att skada dem. Vrid dem försiktigt till vänster och höger om de har visat envis att ta bort.

Använda lite rengöringsmedel och en våt trasa för att gnugga tändstift och rengör dem innan du tar bort dem. Detta kanske låter konstigt, men det kommer att stoppa all smuts eller skräp från att falla in i cylindrarna i motorn när du tar bort propparna från position. Ett bra tips är att använda ett däck kompressor för att blåsa luft över tändstiften. Detta kommer också att göra utbyte av tändstiften en renare upplevelse.

Bör spärr och ett tändstift uttag för att vrida tändstiften i en moturs riktning. Var inte rädd för att använda omfattande press eftersom tändstiften har foder som förhindrar ytsprickor i målet. Vrid tändstiften tills de är lösa. Det bör nu vara enkelt att snurra dem ur position med hjälp av fingrarna. Kontrollera om det finns tecken på skador på kontakterna när du har tagit dem eftersom det kan anges att skräp kan ha fallit i topplocket.

Det är alltid en bra idé att kontrollera topplock innan du installerar nya tändstift ändå. Nya tändstift ska skruva in cylinderhuvuden lätt. Om huvudena är smutsiga, ge dem en snabb torka av med en fuktig trasa indränkt i penetrerande olja. Detta kommer också att hjälpa till med antändning av motorn. Spraya lite penetrerande olja över huvudet för att stoppa någon chans friktions utveckla när du skruvar på den nya tändstift.

Montera ett nytt tändstift på plats. Skruva fast med fingrarna varje gång. Använd din tändstiftsnyckel eller uttag för att ge tändstiftet en slutlig stark sväng. Du bör dock aldrig över åt tändstiften, eftersom de inte kommer att tända motorn effektivt om du gör.

sätta tillbaka försiktigt varje tråd i det specifika tändstift med fingertopparna. Det är mycket viktigt att sätta kablarna tillbaka i rätt ordning på motorer med flera cylindrar. Om du inte gör det kommer cykeln bryta ner en kort tid efter att den har startat, om du kan hantera att få den att starta alls.