6 solrummet glastyper

Majoriteten av sunrooms består av mellan 75 och 90% glas runt en fast ram. Därför är det viktigt att beakta de olika typerna av glas som erbjuds. Att välja rätt typ kan vara säkrare och möjliggör en optimal mängd ljus in i solrummet under hela året. Det finns många olika typer som skall beaktas.

Härdat glas är det material som används för bil vindrutor och fönster. Den största fördelen med detta glas är att det inte kommer att splittras vid nedslaget. I stället kommer det att falla sönder och bryta inåt. Detta minskar dramatiskt risken för skador på en människa och minskar risken för en potentiell fara under våldsamma stormar. Det är också tätare vilket gör varje enskild fönster starkare. Företagen kommer ofta extra betalt för härdat glas i en solrummet paket men fördelarna är enorma.

Enda solex glas kommer med en grön nyans. Glaset är speciellt utformad för att stoppa värme tränger in en solrummet och det är vetenskapligt bevisat att reflektera ultravioletta strålar. Detta innebär att solrummet skulle kunna användas för att sola hela dagen lång och de hälsorisker skulle bli mindre än sola utanför. Nackdelen är att glaset endast kommer i en enda ruta design och är ganska dyra.

Använda trippel glasruta i en solrummet är som direkt passar isolerskivor i glasluckor. De kommer att ha tre lager av glas som gör det svårt för värme att fly. De kommer att ha en inert gas mellan skikten ger extra isolering. De flesta företag kommer att förklara de olika gas som går mellan rutorna och några kommer även att ge ett urval av dem innan köp.

Dubbel glasruta används för extra effektivitet och isolering. Denna typ av glas är lämpligt om solrummet kommer att användas året runt. Det kommer att bidra till att hålla värmen i under vintermånaderna och kommer att återspegla solstrålar under sommarmånaderna. Dubbel glasruta har en inert gas i mellan panelerna som förfar som i isolatorn. Detta glas är exakt samma design som trippel rutan men med ett mindre lager.

Detta är den billigaste glaset tillgänglig att använda på en solrummet. Även om det i allmänhet inte tillrådligt att använda dessa, panelerna är snabba att installera och billigt att ersätta. Enda glasruta skulle vara perfekt som en nödlösning när beslut fattas om en starkare och mer hållbara glas som ska användas. Köp en extra styrka tätningsmedel om du använder dessa fönster för att minska risken för panelerna splittras.

Låg glas utsläpp är det mest miljövänliga typ av glas. Glaspanelerna är kemiskt belagd som kommer tillåter ljus i en solrummet men håller skadliga strålar och energi ut. Den största fördelen med denna typ av glas är att det fungerar som ett hinder för ultravioletta strålar. Den kommer i en mängd olika tonade färger, men råkar vara den dyraste glas finns.