6 intressanta bygglovs fakta

Fact # 1 – Du behöver ett bygglov för rivning

Fakta # 2 – Det offentliga rummet tillstånd behövs

Fakta # 3 – Du kan ansöka online

Fakta # 4 – elektriska och mekaniska – alla behöver Tillstånd

Fakta # 5 – Dyk inte utan Kontroll av tillstånd

Fact # 6 – Att sälja julgranar eller Fireworks? Du behöver tillstånd!

Det finns många olika typer av bygglov som underkastelse. Du skulle bli förvånad att lära sig vad som krävs och vad som inte behövs i vägen för att få rätt tillstånd. Nedan hittar du 6 intressanta och roliga fakta om bygglov, eftersom de hänför sig till hemmet bostäder och hem yrken.

De flesta människor tror att du bara behöver ansöka och få ett bygglov för “bygg projekt. Men egentligen behöver du också att lägga fram en plan om du funderar på att riva en struktur eller riva en byggnad. Bara för att du inte är “byggnad” något, betyder inte att du kan avstå från ett bygglov.

I många områden, måste du ansöka om en offentlig plats tillstånd. Det offentliga rummet tillstånd kommer att ge dig möjlighet att göra saker som sätter en container upp på allmän plats, installera ett staket på allmän plats eller uppföra en flaggstång på en offentlig plats. Det vanligaste användningsområdet av en offentlig plats tillstånd är i förhållande till den “dumpning” av en container.

I många kommuner kan du starta och avsluta hela din ansökan online. Du kommer aldrig att behöva se insidan av kommunhuset om du inte släppa ut byggplaner eller andra pappersarbete som inte kan lämnas med din ansökan online. Ring över till din kommunala byggnaden för att se om de har behörighet och programfunktioner.

Ibland kan du höra någon säga att du bara behöver ett tillstånd när du lägger till en byggnad, ett tillägg eller göra yttre strukturella ändringar i din bostad eller byggnad. Detta är bara inte så. I många kommuner, måste du ansöka om ett tillståndsplikt när du ser att uppdatera, installera, ändra eller ta bort delar av dina elektriska och mekaniska system i ditt hem.

Vi brukar säga att se till att det finns vatten innan du dyka i poolen. Samma scenario gäller för att utforma och installera en i marken pool. Du måste se till att du har ansökt om och erhållit nödvändiga tillstånd för i mark pool. Starta inte processen tills tillstånden har erhållits. Kom också ihåg, de flesta pooler måste inhägnad. Stängsel kräver också tillstånd och kräver vanligen en fastighet undersökning för att du ska uppföra dem i din trädgård.

Låter roligt inte det? Tja, i de flesta kommuner, om du säljer julgranar eller om du säljer fyrverkerier, du kommer att behöva tillstånd att sätta upp tältet och börja tenderar att verksamheten. Dessa tillstånd klassificeras i avsnittet byggnormer av många lokala församlingar och kommuner.