6 gemensamma sandfilter problem

underdimensionerade Filter

Sandy Pool

igensättning

grumligt vatten

Kort filtercykel

Läckande

Ett sandfilter som inte fungerar tillräckligt kan göra din pool verkar ha inget filter alls. Genom att förstå de problem som kan uppstå, kommer du att vara i en bättre position för att lösa dem snabbt och se till att du con fortsätta att simma utan problem.

Där du upptäcker att smuts och skräp kvar i poolvattnet efter operation av sandfiltret, är du sannolikt att finna att det är underdimensionerad för volymen av vattnet i poolen och är otillräcklig för att göra jobbet. Byt ut filtret med en som är i stånd att omsättningen vattenvolymen i poolen i sex till åtta timmar.

När sandkorn fly från filtret och i poolen, betyder det att filtret innehåller brutet, slitna eller sneda komponenter. Backspolningsventilen bör kontrolleras och bytas ut, om så är nödvändigt, tillsammans med kroppen av filtret. Det är också möjligt för stora mängder sand som ska deponeras i poolen om de laterala skadas. Dessa är de komponenter som gör det möjligt för vatten att rinna tillbaka in i poolen samtidigt hålla sanden. Där detta är fallet, dessa måste bytas ut innan sanden är återfyllas. Se till att luftslangen inte har lidit skada eller fördrivits, returnera den till rätt position för att se till att sand inte göra sin väg tillbaka in i poolen under spolningsprocessen.

Detta kan också vara resultatet där sanden filtret är för stor och tillåter sand för att passera genom ventilen under returspolningsprocessen.

Ett sandfilter kan bli tilltäppt där den felaktiga sand används. Sandpartiklar som är av för fin en klass kommer att klumpas samman snarare än att låta något för att filtrera genom och är av en så mjuk konsistens som att det kommer att bryta ner och sätta igen mekanismen. Vi hänvisar till bruksanvisningen och bara använda den typ och storlek av sand som rekommenderas av tillverkaren.

Filtret kan inte verkar fungera om vattnet förblir grumlig. Kom ihåg att sanden måste bytas ut och filtret rengöras regelbundet för att säkerställa att det fortsätter att arbeta på sin optimala nivå.

En kort filter cykel tyder på att filtret inte gör ett effektivt jobb eftersom det finns för mycket skräp och sand igensättning det. Detta stoppar vattnet från att rinna ordentligt. Rengör filtret och byt ut sanden för att komma tillrätta med detta problem.

När filtret inte har monterats korrekt, kan en läckande sandfilter resultera. Undersök filtret i enlighet med bruksanvisningen för att säkerställa att det är som det ska vara. Ägna särskild uppmärksamhet åt den multiventilen och packningen, som kommer att behöva bytas ut om det är där problemet stjälkar. Små fästelement som inte är utrustade korrekt, såsom muttrar, bultar och brickor, kan också vara orsaken till läckage. Lös detta genom att se till att varje aspekt sitter fast ordentligt och att tanken i sig inte har skadats.