6 bästa användningsområden för en handöverfräs

finsnickeri

Gjutning

Dekorativ

borrning

Trimning

Kontrollera

En djupdykning router fungerar som alla andra router. Det ger flera fördelar jämfört med traditionella tabellen routern, dock. Inte bara kan det flyttas runt, vilket ger mycket större frihet för att arbeta, kan den också användas ungefär som en tabell router, vände upp och ner och kastar upp underifrån. Det mångsidighet har gjort steget router särskilt populär bland träarbetare. Det finns en mängd olika bitar tillgängliga för överfräs, vilket gör den kapabel att många uppgifter.

Finsnickeri kräver en fin hand för trim. Om detta skulle en gång har utförts för hand med mejslar, kan en handöverfräs sköta jobbet lätt. Det är enkelt att ställa in djupet på routern, och vägleda den runt trä för att göra de nödvändiga nedskärningar för trim. Det tar skicklighet för att kunna göra detta på rätt sätt, men övning ger färdighet, och med tillräckligt av det, kan du vara vackra skåp med trim med hjälp av en handöverfräs.

Att gjutning är en gemensam uppgift för routrar, och kolv router kan göra det bra, eftersom det kan förflyttas längs en träbit för att göra nedskärningar, vilket ger användaren mer kontroll över åtgärden, och chansen för en snyggare utformning . Alternativt kan routern vändas upp och ned och veden köra över den, som med ett bord router.

För att skapa något som liknar en trä fruktskål, kan du använda routern för att skapa skålen själv, liksom stativet. Med en handöverfräs, genom att arbeta runt i en cirkel, kan du skapa djup skål och ha den redo för efterbehandling.

Förutom att arbeta på fri hand, kan en handöverfräs också spännas fast i träet så att du kan arbeta mer exakt. När projektet kräver exakta mätningar, kan detta vara en stor fördel, och olika bitar för routern öppnar upp möjligheterna till användning. Som dopp djup med en handöverfräs kan sträcka sig upp till 3 1/2 inches, kan du arbeta med tjockt trä. På samma sätt förhindrar steget hindra dig från att ta bort för mycket trä.

Överföringen av steget router gör den idealisk för kantning, särskilt när den används med sidoguiden, som förhindrar misstag. Som sidoguiden kan minutiöst justeras säkerställer det att jobbet kan göras på rätt sätt första gången. Steget router kräver två händer för att styra det, så det är lätt att ha mycket noggrann kontroll av verktyget när du arbetar. Som djupstoppet är på ett av handtagen, det finns ingen trevande inblandade.

Genom att störta routern in i materialet, snarare än att ha en statisk router och störta materialet har du mycket större kontroll över processen, eftersom du är ansvarig för verktyget. Det är ett verktyg som kan ta lite tid att bemästra fullt. När du har möjligheterna för användning är i stort sett oändliga. Du kommer säkert att bli en omvänd till överfräs.