6 användningsområden för återvunnet gummi

1. Strö

2. Friidrott och Play

3. vägbyggen

4. Avloppsvatten

5. Byggnader

6. Paths

Återvunnet gummi är ett mycket mångsidigt material. Tillverkad av gamla däck har fördelen att hålla planeten lite grönare eftersom materialet inte hamnar i en deponi. Återvunnet gummi har många användningsområden och kan användas i allt från trädgårdar till byggarbetsplatser.

Återvunnet gummi kompost kan användas i trädgårdar och erbjuder några egenskaper inte finns i vanlig kompost. Det erbjuder utmärkt isolering på växter i marken men ändå tillåter vatten genom lätt, både stora plussidan. Det är lätt att lägga ner, och eftersom det isolerar så bra att man bara behöver lägga ner ungefär hälften så mycket som du skulle andra typer av kompost.

Detta gör det mycket ekonomiskt i trädgården, men det måste strimla mycket liten för att vara riktigt användbar i trädgården. Till skillnad från andra täckningsmaterial, kommer gummi kompost inte bryts ned i trädgården så att den kan fortsätta att arbeta i flera år. Även om det kostar mer än vanlig kompost, kan dess kostnad träna billigare på grund av dess effektivitet och det faktum att mindre behövs på marken.

Återvunnet gummi används regelbundet på lekplatser och idrottsanläggningar. Om tjockleken av det återvunna gummit är tillräckligt ytan kommer att vara fjädrande. Det betyder att det förbättrar säkerheten för barn i lekplatser eftersom de är mindre benägna att skada sig själva. För idrottsanläggningar, komprimera återvunnet gummi ger ökad elasticitet som är bättre för löpare. Återvunnet gummi har också förbättrats dränerings egenskaper som gör det fördelaktigt på atletiska spår.

Mjukhet syntetiska spår tillverkad av återvunnet gummi har den ytterligare effekten att färre skador på idrottsmän och ger en mjukare och jämnare löpyta.

Återvunnet gummi är viktigt vid vägbyggen, där det blandas med asfalt för att skapa vägytan. I detta fall är det återvunna gummit är gummismulor. Gummit förbättrar beteendet hos gummit på både höga och låga ändar av temperaturskalan, som har den effekten att öka livslängden av asfalten med cirka tre gånger. Det gör det mycket ekonomiskt lönsamt.

Återvunnet gummi används för kompostering avloppsslam. Det är en bra ersättare för materialet används i allmänhet, som är träflis. Den stora fördelen med återvunnet gummi är att det kan återanvändas (till skillnad från flis) och så sparar pengar eftersom det inte kommer att upplösas vid användning.

Återvunnet gummi används ofta som ett byggnadsmaterial. Smulgummit blandas med betong. Denna blandning har effekten av att förbättra ljud absorption och termiska egenskaperna hos en byggnad. Detta gör byggnaden mer attraktivt för hyresgäster eller ägare och skär ned på uppvärmnings- och nedkylningskostnader, vilket kan vara en viktig punkt, särskilt med kommersiella byggnader.

Återvunnet gummi är utmärkt för vägar i trädgården. Den fjädrande kvalitet är bra för fötterna, och om de används med ogräs tyg, kommer vägen länge med mycket lite underhåll.