5 typer av ATV däck

1. Allmänna Purpose Däck

2. Mud däck för att spela in the Water

3. Paddla Däck för stranden

4. vinterdäck för kalla klimat

5. Trail Däck för Camping och vandring

Om du äger en All Terrain Vehicle (ATV), bör du vara medveten om de olika typer av ATV däck som är tillgängliga för din bil. Trots att ATV kom troligen med allmänna däck ändamål, finns det olika sorter som är bättre lämpade för olika typer av ridning. Med detta i åtanke, här är lite information om de olika typerna av ATV däck som finns och när du bör överväga dem för ditt fordon.

Kombi ATV däck är den typ som brukar installeras när du köper ett terrängfordon. Dessa typer av däck är inte särskilt utformade för något ändamål, utan snarare är avsedda att användas främst på vägar och motorvägar. Däremot kan de användas för tillfällig terrängkörning. Om du bara tänker på ridning din ATV ibland är denna typ av däck oftast den bästa typen att äga.

Om du kommer att gå off road ganska lite med din ATV, och kommer att spela i leran en hel del, kommer du vill ATV däck som är gjorda speciellt för detta ändamål. ATV lera däck är utformade med breda gap och oregelbunden slit avstånd för att säkerställa en bättre grepp i fuktig och fuktig jord av lera. Däcken är utformade för att motstå spinning så mycket som möjligt. De är dock vanligtvis inte konstruerade för hög hastighet användning på vägar och motorvägar.

För ATV som används nästan uteslutande på stränder, är paddel däck rekommenderas. Paddla däck likna stora ballonger med paddlar på framsidan av däcket. Det är oftast bara ett fåtal stora slitbanor på däck, vilket paddeln namn för däcken. De ser mer ut som en paddel på gammal flodbåt än ATV däck. Även om de är effektiva i sand, är de inte rekommenderas vanligtvis för andra typer av användning. I själva verket, rinnande sand paddel däck på motorvägen eller ett spår kan snabbt skada dem.

Vinterdäck för alla terrängfordon är också ganska konstigt utseende. I stället för vertikala trappsteg som kör runt omkretsen av däcket, har de horisontella slitbanor som ser väldigt lik snökedjor. Snön kedja som trådar låta däcken för att gripa in i snön snarare än spinning i den. Däcken också vanligtvis mycket mjukt och följsamt gummi som hindrar dem från att snurra i snön samt.

Leden däck har liknande konstruktion och utseende till lera däck. Men trappsteg på trail däck är oftast lite närmare varandra. Trail däck är också liknande kombidäck i att de oftast kan köras med några problem på vägar och motorvägar. Emellertid är trail däck tillverkade av lite hårdare typ av gummi och är dyrare än generella däck ändamål. Dessutom bör de inte användas på djupt vatten eller mycket leriga områden.