5 saker att veta om handgjord keramik

Handgjord keramik är en vacker val för hem accenter. Det ger en naturlig och ekologisk utseende till något utrymme, och det är så mångsidig att du kan få kreativa och hitta många användningsområden för det. Genom att förstå material och estetik handgjord keramik du kommer att kunna välja, underhålla och njuta av det, särskilt om du planerar att samla bitar för visning. Här är 5 saker som du bör vara medveten om

1 – lermaterial

Den handgjord keramik är troligen gjord av lera. Potters gräva antingen upp leran från insättningar eller blanda leror tillsammans för att skapa keramik. Blandning lera från olika länder kan producera en högre produktkvalitet. Många keramiker ge information om var de får sin lera från och när man ser att köpa keramik, är det en bra idé att ta reda på.

2 – Kasta Metod

Om du har undrat hur keramiker utvecklas från lera i marken för att pjäsen du beundrar, är det av kastmetod. Krukmakaren tar plattor av lera och sätter på en spinnrock. När hjulet snurrar, formar keramiker keramik och lägger mer lera som behövs. Han kan använda några verktyg i processen för att få en specifik form och design. Vissa keramiker njuta producerar en unik del av handgjord keramik varje gång, och gör hela processen fri stil. Om du letar efter en bit som är en av ett slag, bör du ta reda på hur krukmakaren utnyttjar kastmetod.

3 – Krukmakeri som Collectibles

Handgjord keramik gör stora samlarobjekt, och du bör inte tveka att lägga till dem i montrar eller öppen spis mantel. Du bör även överväga visa rätter och muggar som du kan använda dagligen, men har en sådan unik kvalitet att de skulle göra utmärkta dekorativa bitar. Till exempel, vissa husägare visar handgjorda keramiker plattor, på samma sätt som de skulle fint porslin. Du kan också använda den som en central på ett sidobord eller soffbord.

4 – handmålade keramik

Värdet och pris av handgjord keramik är högre när det är handmålade. En keramiker kan använda kast metod för att producera keramik, och sedan måla den. Efter det målade, krukmakaren gäller ofta en glasyr och använder eld för att försegla den i. Det är svårt att hitta två exakta bitar som är handmålade, eftersom keramiker eller artist gör målningen är inte en maskin. Du är skyldig att sluta med något speciellt, vilket är varför det också kan kosta mer.

5 – Brister påverkar värde

Oavsett om du köper en bit av handgjord keramik som ett samlarobjekt eller om du bara inte vill betala för mycket för det, måste du kontrollera att den inte brister. Utsädesbubblor som visas genom en bit är en typ av fel som sänker värdet av verket. Det kan också påverka din förmåga att använda den som en dekorativ del. När du köper handgjord keramik på nätet, se till att forskningen krukmakarens återvändande och fråga om eventuella brister som finns i bitar.

Internet har gjort det möjligt att köpa handgjord keramik som bäst matchar det rum du vill dekorera. Kolla Etsy på www.Etsy.com och liknande webbplatser som ansluter keramiker till konsumenterna.