8 tips för att tillämpa glasfiber harts

1. Använd säkerhetsutrustning

2. tillräcklig ventilation

3. Använd Glasfiber Cloth

4. Använd en pensel

5. Använd den på en grov yta

6. applicera flera skikt

7. Använd Lösningsmedel för gallring

8. Applicera omedelbart

Glasfiber harts används för att reparera glasfiber ytor, som de på motorcyklar, bilar, båtar och flygplan. Eftersom glasfiber kan orsaka skador på hälsan, är det alltid viktigt att använda produkten med största omsorg. Här är några tips som kan vara till stor hjälp under programmet.

När du arbetar med kemikalier, alltid se till att bära skyddshandskar och kläder för att skydda huden från direkt kontakt. Den glasfiber-harts kan vara mycket kliande. Det kan också bränna huden så se till att förbereda en första hjälpen-kit för säkerhets skull.

Använd en respirator samt. Hartset har som skall blandas med en katalysator innan det kan bli böjligt. Dessa kemikalier producera starka ångor och kan orsaka skador på andnings hälsa. Använd en respirator för att säkerställa att rök inte får inhaleras direkt.

Öppna fönstren och dörren under applicering. Om möjligt, arbeta i en öppen plats där frisk luft är mycket lättillgängligt. Andningsskydd får inte ge tillräckligt skydd om rummet är sluten och inte väl ventilerad.

Glasfiber harts är inte tillräckligt för att ge en stark patch reparation. Använd alltid hela plåstret systemet. Området som ska repareras eller plomberas med hartset bör förstärkas tillsammans med trasan. Hartset ger endast den bindningseffekt. Duken ger plåstret med den nödvändiga styrkan.

Det finns människor som vill använda en sprayflaska eller en airbrush att tillämpa bindningsmaterialet över en skadad glasfiber område. Dock, med användning av en spray kräver för mycket arbete och därmed mer applikationstid. Det kräver också att använda mer kemikalier för gallring (aceton, denaturerad alkohol, etc.). För att göra programmet mycket enklare och enklare, använd en pensel för att sätta hartset på glasfiberduk.

Sand ytan av det område som skall tätas eller repareras. Gäller inte den första beläggningen på en slät yta eftersom det kanske inte fäster ordentligt. Det kan också tillåta luftbubblor bildas.

En enda päls får inte vara effektiv eftersom det kan finnas områden som kan missas av misstag. För att säkerställa att hartset appliceras jämnt på ytan, applicera två eller flera skikt. Tillämpar det jämnt för att undvika utbuktningar. Dessutom, ta bort eventuella luftbubblor eller skrynkliga delar innan du låter det torka.

För det första skiktet, tunna lösningen med aceton eller denaturera alkohol. Detta gör det mer böjligt och lätt att sippra in i sprickor och små utrymmen. Under tillämpning av det första skiktet, gå förbi kanterna för att undvika att lämna något utrymme obehandlade. Använd full styrka för de efterföljande rockar.

När katalysatorn blandas med hartset, kommer det bara ta en kort tidsperiod för att lösningen skall härda. Därför tillämpas den blandade lösningen så snabbt som möjligt medan det fortfarande är böjlig.