8 fördelarna med att använda elektrisk stängseltråd över taggtråd

1. Enklare installation

2. Lägre kostnad

3. Högre Mångsidighet

4. Bättre säkerhet

5. Effektivare

6. Enkelt underhåll

7. Portability

8. mer hållbara och längre livslängd

gränser

Elektrisk stängseltråd bär strömmen eller elektricitet i ett elstängsel. En källa av el (batteri eller huvud eltillförsel) skickar ström till ett aggregat eller staket laddare, som i sin tur levererar pulserande signaler el genom den elektriska stängseltråden. När någon ledande föremål eller ett djur kommer i kontakt med stängslet, avslutar den elektriska kretsen genom att ansluta till jord. Som ett resultat, passerar en kort elektrisk stöt genom objektet eller djuret ifråga. Elstängseltråd har flera fördelar jämfört med taggtråd.

Elstängsel är mycket lättare att installera jämfört med traditionella stängsel metoder och taggtrådsstängsel. Komponenterna är lätta och enkla att bära. Dessutom är minimal planering krävs, vilket gör installationen mycket snabbare. Med taggtråd stängsel är en mycket mer tid som krävs för att gräva hål för stödstänger och transportera tunga komponenter.

Användningen av elektriska stängseltråd gör processen av stängsel mycket mer prisvärd. Detta beror på, jämfört med taggtråd stängsel är färre ledningar och stödstolpar som krävs i ett elstängsel. Detta minskar avsevärt kostnaden för hela projektet.

Elstängseltråd kan användas i en mängd olika situationer och scenarier. Individuella justeringar kan göras i enlighet med kraven, vilket gör elektrisk stängseltråd som kan användas i alla miljöer och markförhållandena. Du kan också använda elektrisk stängseltråd över befintliga staket och väggar, för att öka säkerheten och effektiviteten. Emellertid är kombinationen av elektricitet och taggtråd rekommenderas inte, eftersom det kan orsaka svår skada på boskap och människor.

Taggtråd är farligt eftersom det kan orsaka allvarliga skador på djur som försöker intrång. Det finns också en risk att fastna på grund av hullingar, vilket kan leda till livshotande skador.

När ett djur berör elektrisk stängseltråd, får det en kort men minnesvärd chock. Detta tränar djuret att hålla sig borta från stängslet. Du kan justera strömmen som flyter genom den elektriska stängseltråd, beroende på djuret som är inhägnad. Som ett resultat, är elektrisk stängseltråd effektiva i fasthållande tjurar, hästar och andra sådana kraftfulla djur. Däremot är taggtråd inte lika psykologiskt effektiv i utbildning djuren och det kan också leda till allvarlig skada.

Elektrisk stängseltråd kräver minimalt underhåll och skötsel efter installationen. Du måste se till att batteriet och staket laddare hålls rena och torra vid alla tidpunkter.

Elstängseltråd är lätt och enkel att bära. Detta gör också alla erforderliga ändringar eller ändringar mycket lätt. Jämfört med traditionella stängsel metoder, erbjuder elektrisk stängseltråd mest underlätta transport.

Elstängseltråd är mer skyddad från hög stötskador från boskap och boskap. Detta gör stängslet mycket mer hållbara och långvariga. Elektrisk stängseltråd erbjuder utmärkt kostnadseffektivitet, pris och användarvänlighet. Du kan också spara pengar på kostnader säkerhets.

Elstängseltråd har också vissa begränsningar som eventuella skador vid stormar, åska och blixtar. Det finns också risk för farliga stötar vid sådana tillfällen. Tjocka växter och omgivande tillväxt vegetation också komplicerar användningen av elstängsel tråd.