7 koi damm underhåll tips

Koi damm underhåll är viktigt att hålla din damm frisk och vacker. Följande sju underhåll tips kan du hålla din damm hälsosamt för din fisk och växter samt att hålla sitt vackra utseende, Tips One – Köp ett filtreringssystem,. Hålla vattnet rent är det första steget till en ren damm. Köp ett filtreringssystem som tar bort organiskt avfall som lockar alger för att upprätthålla dammen vatten. Inkludera även filtreringsanläggningar, såsom Anacharis, vilket naturligtvis rent vatten när de växer,. Tips två – Skapa skugga över dammen, Alger älskar solen och behöver det för att överleva. Genom att hålla din damm åtminstone 60% skuggade, ger dig skydd för din Koi samt proaktivt upprätthålla mot algblomning.

Tips Tre – rengöringsartiklar inom Damm; När vattnet byts varje månad, tar sig tid att skrubba stenar, kakel, eller andra objekt som du har i dammen utöver sidorna av dammen med varmt vatten och en alger scrub. Detta ett bra sätt att hålla din koi damm och förhindra algblomning,. Tips fyra – Håll din Koi befolkningen under kontroll, Koi behöver utrymme att växa och flytta. Se till att ha en damm tillräckligt stor för dem att föröka sig och föda bekvämt. Om din fisk blir trångt och överbefolkade, kommer avfallet att orsaka alger som blommar och fisk att dö,. Tips fem – ta bort skadlig skräp, regelbundet ta bort objekt som ditt filtreringssystem inte kan ta bort. Detta inkluderar trimning tillbaka och ta bort döda växtlivet, muck som fastnar i din vattenpump eller filter, och lokala buggar som kan skada Koi diet,. Tips Six – Damm Tömning, att hålla din damm vatten färskt dagligen, dränera cirka tio procent av vad som finns i dammen och ersätta det med färskt vatten. Detta är ett enkelt och daglig sätt att behålla din koi damm och säkerställa en sund ekosystem för invånarna.