6 tips för borrning träskruvar

1. Borr pilothål

2. Använda Woods Skruvar av lämplig längd

3. använda skruvar av lämplig storlek

4. Beläggnings Skruvar för Hardwood

5. Förhindra lösa skruvar

6. Ta bort Rusty Träskruv

ämnen

Träskruvar är speciellt konstruerade och behandlade för att användas med trä. De skapar en starkare passform som kommer att pågå längre än generiska skruvar eller spikar. Med hjälp av dessa speciella skruvar tar lite övning. Läs vidare för flera tips om borrning träskruvar.

Vissa byggare använder inte pilothål vid användning av träskruv. Detta kan vara ett misstag om du vill att träskruvar att gå in i träet rakt. Ett pilothål borras med hjälp av en lite mycket mindre än diametern på skruven. Det skapar en kanal i veden som träskruven kommer att följa. Skapa pilothål beror på vilken typ av trä som du använder. Om du använder hårt trä, då skulle du skapa pilothål lika med storleken på skruvens gänga. I mjukt trä, är det hälften så stor som skruvens gänga.

När du försöker ansluta två träbitar tillsammans, är det viktigt att använda träskruvar som är rätt längd och upp till koden. Mäta tjockleken på skivorna skruvas ihop. Längden på träskruvar bör 1/8 tum mindre än den totala tjockleken på träet förenas.

När du använder träskruvar för att fästa två bitar av trä tillsammans, förväntar du dem att hålla. Många människor tror att med hjälp av en skruv med en större diameter kommer att ge dem ett starkare band, vilket är både sant och falskt. En lång skruv med mindre diameter kommer att hålla trä tillsammans bättre än en kort skruv med en större diameter. Träskruvar ange gängdiameter av mätare. Detta innebär att träskruvar med större mätare kommer att vara tjockare än de med mindre mätare.

Lövträ är bra att ha i hemmet, speciellt för inredning, men skruvning in i lövträ är svår att göra på grund av dess densitet. En enkel lösning är att belägga träskruv med bivax eller tvål. Denna smörjning kommer att hjälpa skruven går in i lövträ snabbare och smidigare. Det hjälper också till att förhindra träskruvar från att bryta. Detta fungerar inte med fett eller olja, och du bör komma ihåg att rensa bort vaxet innan du fläckar eller måla trä.

Skruvar tenderar att arbeta sig loss efter ett tag. Friktion från rörelsen kan orsaka skruvar för att backa ut ur träet. Du kan stoppa detta genom att placera träskruvar på ett plant metallstycke och med hjälp av en hammare för att något böja trådarna ner. Skruven kommer nu in i trä, men kommer inte att vika.

Rostiga skruvar ser hemsk, och de har lite styrka. Om du har problem med att ta bort skruvarna trycker en varm lödning järn i huvudet. (Se till att använda värmeskyddande handskar när du använder detta verktyg.) Värmen gör att metallen att expandera och sedan skruven kommer att kyla, vilket kan göra att dra ihop sig. Detta gör det mycket lättare att ta bort skruven.