5 tips för rengöring glasfiber dusch kastruller

rengöringsmedel

Ta bort Soap Scum

Kalkavlagringar

fläck~~POS=TRUNC borttagning~~POS=HEADCOMP

att desinficera

Glasfiber dusch kastruller är ett enkelt och billigt sätt att hålla din dusch ren. Krukorna är gjorda av glasfiber, som består av extremt fina fibrer av glas i kombination med harts. En gång installerat under duschen, hjälper pannan vattnet rinna ut ur duschen. Det är lätt att installera pannan. Du tar helt enkelt dimensioner din dusch och köpa en kastrull som passar i det tilldelade utrymme samt passar din dusch design. Pannan bidrar till att bevara din dusch golvet eftersom det förhindrar kontakt med vatten. Det tar inte mycket för att hålla pannan om du utnyttja de 5 tips nedan.

Glasfiber inte hålla sig väl när sura eller frätande rengöringsmedel används på det. Dessa orsakar att materialet upplösas, vilket leder till en försämring av din dusch pan. Det är bäst att använda neutrala rengöringsmedel när du rengör din glasfiber pannan. Var noga med att rengöra hörn och nischer. En gammal tandborste kan hjälpa dig att uppnå detta. Om förbises, fukt och smuts ansamlas i dessa områden och uppmuntra bakterier att föröka sig. Detta kan orsaka hälsoproblem. Det är också bäst att undvika produkter som stålull och styva borst borstar för att rengöra din dusch pan. Dessa kan lätt orsaka repor och permanenta skador på din panna.

Efter upprepad användning, kommer sannolikt att utvecklas på din dusch pan tvål avskum. Detta kan bäst tas bort med en fettsänkande tvål och nylon skrubber. Låt fett skära tvål på pannan för en stund så att det emulgerar avskum. Skölj pannan noga med varmt vatten och torka torrt med en gammal handduk. Det är bäst att rengöra din dusch pan noggrant en gång i veckan för att undvika avskum uppbyggnad.

Om vattnet innehåller en hög närvaro av mineraler, är du sannolikt att få mineralfyndigheter på din panna. Använder ett rengöringsmedel som är lämplig för skalan avlägsnande på glasfiber. Även om en sådan renare kan vara något surt, är det avsett att säkert ta bort skala av glasfiber. Ju renare kommer inte att etsa glasfiber som vissa andra mycket sura rengöringsmedel.

Det är lättare att upptäcka fläckar på dusch pan när du har rengjort den ordentligt. Stänka bakpulver på fläcken. Tillsätt några droppar vatten för att göra en tjock tandkräm liknande pasta. Gnid pastan över fläcken, låt det att fungera i cirka 10 minuter. Använd en gammal tandborste för att skrubba fläcken. Skölj dusch pan väl och torka den med en gammal handduk. Du kanske vill att belägga din dusch pan lätt med bilvax. Det fungerar som ett tätningsmedel och hjälper till att förhindra upprepade fläckar.

När du har tvättat din dusch pan, är det en bra idé att desinficera det. Gör en lösning av 2-koppar vatten och 1-kopp vit vinäger. Placera i en sprayflaska för att underlätta tillämpningen. Spraya hela dusch pan så att ättika kan desinficera glasfiber. Låt en minut för att lösningen skall fungera. Ge pannan en andra spray och skrubba med en nylon skrubber. Skölj med varmt vatten och torka med en gammal handduk.