5 steg för att byta upp golvpanelerna

Steg 1 – Kontrollera Floor

Steg 2 – Lyft upp golvpaneler

Steg 2 – köper nya paneler

Steg 3 – Byte paneler

Steg 4 – Rengöring av Floor

Ersätta saknade eller skeva upphöjda golvskivorna är ett mycket enkelt projekt för vem som helst att slutföra. Upphöjda golvsystem är sådana som är lyfts något från golvet för att tillåta kablar och rör för att passera lätt under. De tenderar att vara känsliga för skador. Med rätt verktyg och material, kommer du att kunna enkelt ersätta upp golvpanelerna.

Det första som du behöver göra är inspektera tillståndet för din upphöjt golv. Besluta om individuella golvpaneler behöver bytas eller om hela golvet behöver viss uppmärksamhet. Flytta möbler ur rummet så att du kan bestämma exakt hur många paneler behöver bytas ut. Byte mer än en panel nu kommer att bli mycket lättare, eftersom du redan lyfta upp en av panelerna i alla fall.

När du har identifierat vilka paneler måste lyftas, är det dags att ta bort dem. Metoden för att göra detta kommer att variera, beroende på vilken typ av upphöjda golvet du använder i ditt rum. Ibland kan dessa paneler helt enkelt lyfta ut, medan andra gånger de måste skruvas eller låste innan de kan tas bort.

Om du är osäker på hur man gör detta måste du spendera tid att räkna ut det. Kanske kan du hitta svaret i installationshandboken, förutsatt att du fortfarande har det.

Nu måste du köpa ersättningsgolvpaneler. Du hittar den här enklaste när du byter lika för lika. Mät golvpanelerna så att du kan köpa rätt typ för att passa golvet. Koncentrera dig på inte bara mätningarna, men även tjockleken.

Ersättnings paneler kan köpas från många källor. Om du har problem med att hitta en leverantör kan du alltid göra ditt eget.

Nu är det dags att byta panelerna i golvet. Gör detta genom att följa samma procedur som du använde för att ta bort dem i första hand. Upprepa detta så många gånger som behövs tills de skadade panelerna har tagits bort och ersatts.

När dina nya upphöjda golvskivorna är på plats är det dags att ge hela golvet en bra städa upp. Detta kommer att göra resten av golvet ser så gott som ny. Det kommer också att bidra till att ta bort eventuella fingeravtryck som du kan ha av misstag kvar på plattorna när du plockade upp dem.

De rengöringsmedel som du kommer att använda beror på materialet i ditt golv kakel. Rostfritt stål upphöjda golvplattor, till exempel, får inte rengöras med en slipande rengöringsmedel. Specialiserade rengöringsmedel för rostfritt stål finns tillgängliga för denna uppgift.