5 regnvattensystem för att överväga

landskap Bevattning

hemanvändning

gravitation Fed

pump Driven

Nybörjar Rain Barrel

När människor blir mer miljömedvetna, är regn avverkningssystem blir ett allt populärare sätt att minska belastningen på färskvattenresurser. Använda regnvatten i stället för kommunalt vatten har blivit lag i områden som har “gröna Laws” såsom Tyskland och Kalifornien. Eco sinnade människor i andra delar av världen ser att regna avverkningssystem för att spara både vatten och pengar. Oavsett varför du funderar på att installera ett regnvatten insamlingssystem, måste du först bestämma hur du vill använda vattnet och dess källa så att du kan välja det system som är rätt för dina behov.

Att bo i stan innebär att din kommun levererar vattnet mot en avgift. Eftersom priset på allt går upp, med hjälp av regnvatten vattna din gräsmatta och trädgård är ett bra sätt att spara några dollar. Detta gäller särskilt under de torra sommarmånaderna när de flesta städer lägger en begränsning på gräsmatta vattning. Samla regnvatten i en cistern som är ansluten till underjordiska bevattningsrör kan du vatten din gräs med naturlig regnvatten utan att slå på slangen.

Om vattnet kommer från en brunn, eller även om du bor i stan, med hjälp av regnvatten för att spola toaletter och dusch gör både miljömässiga och ekonomiska betydelse. Samla regnvatten från tak och egendom springa iväg, filtrera den och lagra den i en cistern eller väl kan drastiskt minska vad du spenderar på vatten varje månad. Vid installation av ett sådant system kan du enkelt avleda regnvatten till rum med tyngsta vattenförbrukning: badrummet och köket. Reservera en eller två kranar i hemmet, till exempel diskbänken, garanterar dig ordentligt behandlat kommunalt dricksvatten.

Flesta regnvattensystem är tyngdkraften matas, samla vatten från stuprör i en tank i källaren. När primas kommer hem rörsystemet kunna få vatten upp till andra våningen med hjälp av gravitationskraft av en hävert, ungefär på samma sätt bostäder på stan vatten gör. En gravitation matas regnvatten insamlingssystem är det mest ekologiskt och ekonomiskt vänligt system, eftersom det inte finns någon extra kostnad för att pumpa vattnet. När du har betalat för att ha installerat det finns inga ytterligare kostnader.

I torrare klimat där regnvatten samlas in från taket är inte tillräckligt för att uppfylla dina behov, kommer en pump driven regnvatten insamlingssystem kan du fylla din väl från alla fyra hörnen av din bostad. Oavsett om det är en sump pump i en fuktig källare eller ett som ligger i en kulvert vid kanten av din bostad, kan en pump få regnvatten dit du vill ha den. De flesta pumpar kan ställas in för att slå på när det finns en tillräcklig mängd vatten, en funktion som håller dem från att skadas körs torr och från att tvinga dig att slå på och av. En automatisk pump också låter dig samla regnvatten även när du inte är hemma.

Om din budget hindrar dig från att installera ett mer komplext system, kan du starta din uppsamling av regnvatten genom att placera ett regn fat under ett av dina stuprör. Även om varje fat kan göra susen, kommer en ordentlig regn fat hålla insekter från avel och ger en pip för enkel vatten hämtning. Ett regn fat erbjuder en eko-nybörjare att dra nytta av naturens duschar för att vattna sin trädgård.