justera uppvärmning utlopp för bättre värme en källare

Steg 1 – Öppna intag

Steg 2 – Leta Spjäll

Steg 3 – Justera Spjäll

Steg 4 – Ställ Register

Steg 5 – Förändring Furnace luftfilter

Justera en annan värmekälla i ett enda rum i ditt hem kan hjälpa till att hålla din källare varmare. På grund av flera faktorer källare i allmänhet tenderar att vara svalare än andra delar av hemmet. Ofta är detta till stor del beror på källare vara oavslutade och har liten eller ingen isolering, så kall luft tränger in genom väggar och fönster. Värme stiger och så detta är ett vanligt problem när det gäller att värma en källare. Beroende på situationen för just din hem, ett enda steg, eller en kombination av flera, kan bidra till att hålla källaren varmare på de kalla vintermånaderna. Att uppnå rätt balans i värme- och kylsystem är inte svårt, men det tar lite experimenterande. Du behöver följande för att ta itu med detta dilemma.

Luftintag är vanligtvis positionerade mot golvet, i väggarna är belägna i olika delar av hemmet. Syftet med luftintaget är att dirigera den kalla luften i botten av rummet till ugnen för att värmas upp och returneras som varm luft. Vissa intag måste öppnas för att fungera korrekt, och när man försöker reglera värmen, är detta en av dessa gånger. Öppna eventuella luftintagen som du kan hitta.

Många värme- och kylsystem är konfigurerade med kanalsystem. Typiskt värmen från ugnen färdas från ugnen genom stammen, sedan i ledningar, förgrening av igen och sedan dirigeras till enskilda våningarna i hemmet. Många kanaler har spjäll i dem som kan justeras för att reglera mängden av uppvärmd luft som levereras till varje våning i hemmet. Spjällen ligger oftast där de rektangulära värmerör som kommer från ugnen stam förgrenar sig i mindre, runda kanaler, och kan ha ett handtag eller skruv med en vingmutter att göra dig uppmärksam på deras närvaro.

För att justera spjällen, helt enkelt flytta handtaget eller vrida skruven till önskat läge. För att minska tillförseln av varm luft, stänga spjället genom att justera spaken eller skruven till där den är vinkelrät med riktningen att kanalen är igång. Att öppna den hela vägen, anpassa sig till där spåret på skruven eller handtaget är parallellt med kanalen. Du kan även öppna eller stänga kanalen delvis att justera värmeflödet ytterligare. Eftersom värme stiger, först försöka stänga spjällen till den översta våningarna i hemmet. Fortsätt att justera spjällen tills önskat resultat uppnås, sedan markera de bästa inställningarna med märkpenna på kanalsystem.

De flesta varmlufts i enskilda rum har en knopp, som när vände, kommer antingen öppna eller stänga registret. I rum som inte används ofta, kommer att stänga registret blockerar en stor del av den uppvärmda luften och därmed dra dem till register som är öppna och därmed maximera effektiviteten.

Ändra ugnen luftfilter regelbundet kommer att säkerställa att ugnen är i stånd att prestera optimalt. helt enkelt öppna luckan, dra ut den gamla, sätt i den nya och stäng luckan.