5 tips för dimensionering en centralvärme pump

VÄRMEPUMP Fakta

Värme och kylmetod

BTU Betyg

Välja rätt storlek

Andra Dimensionering Överväganden

Dimensionering en centralvärme pump hjälper dig att avgöra rätt storlek pump som passar ditt hem krav. En rätt storlek värmepumpen effektivt värma och kyla ditt hem. En alltför stor pump kan orsaka ökad kondens när du kör luftkonditioneringen, medan en alltför liten enhet inte kan producera tillräckligt med värme. Livslängden på enheten kan också påverkas om det är fel storlek eller om den är installerad.

En central värmepump är en apparat som cirkulerar luften under uppvärmning och kylning av atmosfären i ett hem. Den fungerar också som en avfuktare och filtreringssystem för att avlägsna luftföroreningar.

Värmepumpen typiskt består till två enheter – en utomhusenhet och inomhusenhet. De kallas också split-system på grund av detta skäl. Värmepumpen kan styras via en fjärrkontroll eller via en inomhus monterad konsol.

Värmepumpar använder en metod som drar värme från luften eller marken för att värma eller kyla ett hem. Detta överför värmen till den önskade åtgärden utan att bränna bränsle för att skapa. Den här metoden fungerar bäst i klimat som har måttliga årliga temperaturer.

Olika värmepumpsstorlekar bestäms av antalet BTU av enheten. Detta nummer används som en guide för att visa mängden av upphettning eller kyleffekt de kommer att ge.

Eftersom varje hem är annorlunda, är dimensionering av centralvärme pumpen lika individuellt som varje hem. Nyckeln till att hitta rätt storlek är att ha en korrekt uppskattning av den värme som behövs i ditt hem på vintern och överförs från ditt hem på sommaren för att kyla hemmet.

Den mängd värme som behövs för att värma ett hem är beroende på graden av värmeförlust genom fönster, väggar och tak. En välisolerade hem kommer inte att kräva lika mycket kraft för att motverka värmeförluster och en mindre storlek, lägre BTU värmepumpen kommer att vara tillräcklig. En större enhet rekommenderas för större bostäder eller de som upplever betydande värmeförluster.

Detta gäller även för att hålla värmen på sommaren. Om hemmet är välisolerat, kommer en mindre pump kunna hantera behoven luftkonditionering. En fördel med att använda en mindre storlek för uppvärmning och kylning är att det är billigare att installera och köra.

Betrakta den riktning som de rum i hemmet står inför. Till exempel kommer ett hem med övervägande norrläge rum behöver mindre värme och kräver en mindre storlek värmepump eftersom de kommer att behålla mer värme från solen än söderläge rum.

Kontrollera recensioner av enskilda märken av värmepumpar kan också hjälpa dig att välja rätt storlek och energieffektivitet en enhet.